Přeposlat Yamaha XJ6 Diversion 2009 - recenze

 

Sdílení článku na sociálních a jiných sítích

Rádi byste se podělili o tento článek s ostatními? Kliknutím na ikonky níže ho můžete sdílet na dané síti.

    ikona Facebook ikona Twitter ikona Linkuj ikona Jagg ikona MediaBlog ikona TopOdkazy ikona Bookmarky ikona TopClanky ikona VybraliSme ikona Delicious ikona Digg ikona Technorati ikona LinkedIn ikona Google

Yamaha XJ6 Diversion 2009 - recenze

30.01.2009 | Ondřej Koníček | Aktuality, recenze | Komentářů: 0 |

Yamaha XJ6 Diversion je velmi slušný motockyl, který vyniká hlavně nízkou pořizovací cenou, celkem dobrým motorem a povedenými a čitelnými jízdními vlastnostmi. Výbava je sice pouze základní, ale nic víc ani potřebovat nebudete.

Motor

O pohon motocyklu Yamaha XJ6 Diversion se stará upravený pohonná jednotka, která se nachází napříkald v modelu Yamaha FZ6 Fazer. Tento motor prošel spoustou úprav, je podstatně lepší než jeho předchůdce, ale ani tak jsme s ním nebyli úplně spokojeni. Ze zdvihového objemu 600cc dává nejvyšší výkon 77 koní a 60 Nm, zátah v nízkých a středních otáčkách je ale celkem nevýrazný. Ocenili jsme dobrou odezvu už v nízkých rychlostech a přesnou, šestistupňovou převodovku. Nejvyšší rychlost motocyklu je 225 km/h.

Yamaha XJ6 Diversion 2009 - recenze

Jízda a ovladatelnost

Yamaha XJ6 Diversion používá nový rám a na jízdních vlastnostech je to znát. Výrazně se zlepšila hlavně stabilita, a to jak při prudkém zrychlování, tak při brždění. I přes pouze základní možnost nastavení odvádějí tlumiče velmi dobrou práci a nebudete trpět ani na horším povrchu. Motocykl ochotně zatáčí a agilita je taky na celkem slušné úrovni. O zastavení se postarají výkonné kotoučové brzdy, které mají průměr kotoučů 2 x 298mm vpředu a 245mm vzadu. Při velmi agresivním ježdění sice narazíte na hranici šasi celkem rychle, ale to se stane jenom opravdu zkušeným jezdcům.

Yamaha XJ6 Diversion 2009 - recenze

Yamaha XJ6 Diversion 2009 - recenze

Výbava

Motocykl není přehnaně ověnčený neužitečnými hračičkami, ale ve výbavě najdete úplně všechno, co byste od podobné motorky očekávali. Potěšily nás nastavitelné řídítka a celkem pohodlné sedlo, které je umístěno ve výšce 785mm. Palubní deska se skládá z analogového otáčkoměru a multifunkčního LCD displeje, který slouží i jako rychloměr. Čitelnost je na celkem slušné úrovni, a to i na přímém slunečním světle. Kapacita nádrže je 17.3 litru, což je tak akorát. K dispozici je samozřejmě spousta příplatkových součástí, takže pokud nebudete šetřit, můžete si Yamahu XJ6 Diversion celkem slušně vyšperkovat.

Yamaha XJ6 Diversion 2009 - recenze

Kvalita a spolehlivost

Na to, že se jedná o cenově velmi dostupný motocykl je kvalita zpracování na celkem slušné úrovni. Kvalita použitých materiálů je dobrá a je vidět, že si při výrobě dala Yamaha skutečně záležet. Všechno sedí přesně tak jak má a celkově působí XJ6 Diversion velmi soudržným dojmem.O spolehlivosti se toho zatím moc neví, ale podle všeho by měla být na slušné úrovni. Mezi nejlepší části bude patřit pravděpodobně motor, šasi a brzdy. Elektronika působila po celou dobu testu dobře a nevykazovala žádné výpadky.

Yamaha XJ6 Diversion 2009 - recenze

Yamaha XJ6 Diversion 2009 - recenze

Verdikt

Yamaha XJ6 Diversion je velmi slušný motockyl, který vyniká hlavně nízkou pořizovací cenou, celkem dobrým motorem a povedenými a čitelnými jízdními vlastnostmi. Výbava je sice pouze základní, ale nic víc ani potřebovat nebudete. O spolehlivosti se toho zatím moc neví, přece jenom se jedná o úplně nový motocykl, ale pravědpodobně bude na slušné úrovni. Cena se pohybuje okolo 5 tisíc liber (asi 150 tisíc kč).

Yamaha XJ6 Diversion 2009 - recenze

Yamaha XJ6 Diversion 2009 - recenze

tisknout

Diskuze ke článku


Hodnocení:

hlasů: 9

Pozn.: čím větší číslo, tím lepší hodnocení

Diskuze

Diskuse ke článku Yamaha XJ6 Diversion 2009 - recenze


počet příspěvků: 0

 

více

méně

méně značek

Již jednou jste hlasovali.

Odebrat možnost

Model

Nerozhoduje

Musíte vybrat alespoň dva produkty k porovnání.